Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Inilah dia yang diaktakan sundal melayu
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
Inilah dia yang



Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Wednesday, 14-Sep-2005 00:00
Tukar topic sikit ( apa nak jadi dengan bangsa kita melayu )
Hari ini apabila membaca akhbar metro dan kosmo saya terkejut sungguh melihat satu foto seorang bayi di jumpai di sungai, di mana kah hati budi sopan santun melayu. dimanakah tatasusila melayu, dimanakah maruah melayu, dimanakah keeutuhan agama islam orang melayu. apakah makna nya kita bermegah dengan islam hadhari ke islam ape ke, dulu tak ada pun islam hadhari tak jadi pun macam ni. kenapa teruk sangat . kemanakah pemimpin-pemimpin agama islam kita, bangsa apakah pemimpin kita, agama apakah pemimpin kita, kepada tokoh-tokoh agama dan pemimpin-pemimpin agama tak cukupkah dengan pengajaran tsunami yang allah tunjukan supaya kamu semua berkerja keras membenteras gelaja maksiat dan sebagainya , tak bolehkah kamu semua menguatkuasakan undang-undang yang lebih ketat.

Kenapa sampai jadi begini, anak-anak muda melakukan hubungan sex secara bebas dan terbuka , senang-senang menyerahkan kerhormatan diri kepada teman lelaki.Pakaian anak gadis melebihi zaman babarian, pengalaman saya di bukit bintang saya melihat sendiri anak-anak melayu berpelukan, bercumbu, berpegang tangan secara terbuka. Apakah yang di ajar oleh ibu bapa meraka, apakah yang di ajar oleh guru-guru mereka, sehinggakan sampai keluar vcd-vcd anak melayu yang bawah umur melakukan hubungan sex di tempat terbuka. manakah pemimpin-pemimpin politik yang ashik bercakap soal agama. nak tunggu sampai bala menimpa negara kita baru nak menangis dan menyesal ka. kepada anak-anak melayu dah tak ada maruah atau sifat malu kah, cuba lihat contoh laman web ini dalam hasil pencarian saya http://www.livejournal.com/users/manmotor/ dan beberapa foto yang saya sertakan. kalau sudah ada foto tak bolehkah pihak-pihak yang berkenaan mencari dan menghukum mereka. hukumlah mereka-mereka ini dengan hukuman berat agar tiada lagi yang berani melakukanya.

Saya tidak kisah apa orang nak kata, dan saya tahu kerana keberanian saya menulis dan memaparkan bendaa-benda begini lah saya di kutuk,di hina dan di fithnah ,tetapi say hanya bertawakal kepada allah sahaja, tujuan saya menulis begini bukan untuk mengatakan saya alim atau warak, saya sendiri tak lagi dari melakukan salah dan silap. tetapi takkan kerana kita tidak baik orang lain buat kita hanya diam, pada saya kalau salah tetap salah ,saya tidak mengira siapa. kepada pemimpin-pemimpin agama dan tokoh agama janganlah ashik megumpul harta sehinggakan lupa dengan tugas-tugas yang di amanahkan.

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.